A húsvéti sonkát a böjt után, vagyis szombaton este már el
lehet készíteni, vasárnap reggel pedig már lehet fogyasztani. Az ünnepet
mindenki a családjával tölti, így az édesanyákkal és kisgyermekekkel közösen a
sonkát megfőztük és részletesen elmondtuk a tökéletes vajpuha és omlós
sonkafőzés titkát. Természetesen előtte 1 nappal beáztattuk a finom sonkát,
melyet a Tesco Kaposvár Hipermarket ajándékozott a gyerekháznak.
Beszéltünk a keresztény hagyományokról, a húsvéti
kenyér, és a kalács ilyenkor áldozati étel, a bőséget, a jólétet és az életet jelképezi.
Sütöttünk kalácsot. Főztünk tojást, hiszen a tojás a termékenység és az újjászületés legősibb
szimbóluma, de
kifejezi a családi összetartozást is, ezért nem hiányozhat az asztalról a
főtt tojás sem.
Sikerült feldíszítenünk a kertben található fehér rózsaszínű tarka levelű japán fűz gömbkoronájú fát is tojásokkal, melyet a Tesco
Kaposvár hipermarket
üzletlánc ajánlott fel.
Köszönjük szépen Tesco Kaposvár!
https://www.tesco.hu/aruhazak/kaposv%C3%A1r/berzsenyi-utca-13.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.